neljapäev, 21. aprill 2016

18.04.2016 algas projekti üheksas nädal

NÄDALA NIPP:

VÕIMLE IGA PÄEV 10 MINUTIT!
TERVES KEHAS ON TERVE VAIM.

Kolde lasteaias on sellel nädalal tervise nädal ja igal hommikul kell 9.00 alustame saalis tervisevõimelimisega. Iga päev on erinev lapsevanem 10minutilist võimlemist läbi viimas. See meeldib lastele väga. Lisaks räägime tervislikust toitumisest, tervislikest eluviisidest, mängime erinevaid jooksumänge ja Liblikate rühmaga lähme külastame ka Tervishoiu muuseumi. Selle nädalal räägime iga päev ühest puuviljast ja juurviljast põhjalikumalt. Lisaks meisterdasime emadepäevaks apelsiniviilust prosse.






Sellel nädalal otsustasime maasikate väetamise ette võtta. Lapsed olid agaralt väetamisprotsessi juures, uurisid maasikaid ja kastsid samuti. Mõõtsime ära oma maasikapoti suuruse, et saada teada, kui palju peame väetist kasutama. Mõne päevaga on maasikate lehed suureks ja tugevaks muutunud, uusi lehti tuleb muudkui juurde, õisi veel kahjuks ei ole. Maasikad elavad meil praegu magamistoas, tundub, et seal neile meeldib kõige rohkem. Käime koos lastega neid iga päev piilumas ja uurimas, vajadusel kastame ka.










Vastasime kõik koos ka selle nädala küsimusele. Küsiti: milleks kasutab mesilane kabetamissälku? Mitte keegi lastest ei arvanud, et ta kasutab seda kabetamiseks :) Panime küsimuse hääletamisele ja uurisime ning otsisime internetist. Jõudsime koos järeldusele, et mesilane kasutab kabetamissälku (mesilase esijalal olev süvend) tundlate puhastamiseks. Lapsed said jälle ise arvutis vastuse ära märkida ja vastuse ära saata. Taaskord saime 100%, sest meie vastus oligi õige.

Räägime oma maasikatele häid sõnu ja soove ning muudkui ootame maasikaid. Aga enne siiski õied! Aaauu kaunid õied, kus te nii kauaks peitu olete jäänud! Ehk juba lähipäevil rõõmustab meid esimene õieke! Meie ootame ikka kannatlikult, piilume, ootame ja loodame!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar