teisipäev, 12. aprill 2016

28.03.2016 algab kuues nädal

 NÄDALA NIPP:

HOIA PUHTUST JA KORDA! 
KORD MUUDAB MAAILMA PAREMAKS SINU SEES JA SINU ÜMBER.
 
Rääksime puhtusest ja sellest, kuidas meie taimi puhtana hoida ja kuidas maasikaid kahjurite eest kaitsta. Vaatasime lastega YouTube`st lõbusat animatsiooni "Maitsvad maasikad"  https://www.youtube.com/watch?v=1cbofN-e13A . Lapsed jõudsid järeldusele, et maasikaid hakkame ikka meie sööma, mitte maasikamaiad putukad.

Käisime maasikataimi lasteaia metoodikakabinetis uurimas, kastamas ja pildistamas. Tõstsime neid vahepeal aknalaualt lauale, et nad liiga palju päikest ei saaks. Leidsime maasikatelt uusi tärkavaid lehti, uurisime maasikavartel olevaid karvakesi ja tegime makropilte maasikataimedest.







Vastasime ühiselt nädala küsimusele. Nädala küsimusena uuriti: ” Mida mesilased õitelt koguvad?”. Vastusevariantideks olid õiemahl, õietolm, tolmukad, mesi, suir ja õienektar. Mesinikud räägivad, et mesilased koguvad õitelt õietolmu ja õienektarit, õigeks loeti ka õiemahl. Meie vastasime õietolm ja õienektar. Lapsed olid väga rõõmsad, et said taaskord märkida vastuseid ja meie vastused loeti õigeks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar