teisipäev, 12. aprill 2016

22.02.2016 võtame rõõmsalt vastu esimese nädala, esimesed kastmised ja tutvumine taimedega

 NÄDALA NIPP: 
NAERATA SAGELI. TAIMED ARMASTAVAD RÕÕMSAID INIMESI.


Tegelikult jõudsid Kolde lasteaia Liblikate rühma jõudsid maasikataimed 19. veebruaril, nendega tegime tutvust 22. veebruaril. Juhendajad on õpetajad Ave Teichmann ja Katrin Rajamets.

Lapsed olid algusest peale väga põnevil ja nad ei jõua esimesi maasikaid ära oodata. Nad arutasid, kes saab esimese maasika ära süüa. Taimede uurimine ja kastmine meeldivad kõigile. Märgistasime taimed numbritega 1-4, kollased said numbriteks 1 ja 2, punased 3 ja 4, nende tähendus on meil eraldi kirjas. Nii on ka lastel põnev jälle uuesti ja uuesti meelde tuletada, mis need numbrid tegelikult tähendavad.

Tegime tutvust maasikataimedega, uurisime Maasikasõbrad projekti kodulehekülge ja saime teada, mis on kuumaasikad. Rääkisime, kuidas maasikataimede eest hästi hoolitseda ja naeratasime oma maasikatele palju-palju. Leppisime kokku, et maasikaid hakkame kastma vaheldumisi- tüdrukud, poisid, tüdrukud jne. Tegime esimesi kastmisi.

Vastasime kõik koos nädala küsimusele: Aga mitu maasikaliiki kasvab Eestis looduslikult? Õige vastus on 3 liiki. Saime õige vastuse. Lapsed olid elevil, et said vastuseid märkida ja et vastasime õigesti.


Päike tegi pai, lapsed kastsid hoolsalt, õpetajad laususid häid sõnu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar