pühapäev, 1. mai 2016

Mai algusega lõpetasime projekti kümnenda nädala

NÄDALA NIPP:
KUULA MUUSIKAT! ISEGI TAIMED KASVAVAD MUUSIKA SAATEL PAREMINI!

Projekti kümnendal nädalal kuulasime palju muusikat, tantsisime ja laulsime, sest juba 2. mail on Liblikate rühma emadepäeva pidu. Prossid emadepäeva kingiks olid juba valmis, sellel nädalal meisterdasime karbid, kuhu sisse prossid panna ja meisterdasime emadepäeva kaarte. 

Kahjuks sellel nädalal nägid meie maasikad pisut kurvad välja, väljas olid väga vihmased ilmad ja päikesevalgust vähe. Õisi ei ole ikka veel näha, eemaldasime taimedelt kuivanud lehti ja kastsime neid südamliku hoolega. Iga päev loodame ja piilume, kas õisi juba paistab. Käime ja kiidame neid hoolega.

Vastasime ühiselt nädala küsimusele. Korraldasime hääletuse ja uurisime internetist. Küsimus oli: MIDA TÄHENDAB EESTI KEELES METSMAASIKA LADINAKEELNE NIMI Fragaria vesca?
  1) fragarae - mets, vescus - maasikas
  2) fragarae - lõhnama, vascus - söödav
  3) fragarae - väike, vescus - vili
Lapsed said taaskord ise arvutis vastused ära märkida (seekord Henri ja Erik). Valisime teise vastusevariandi ja vastasime taaskord õigesti. Lapsed rõõmustasid väga. 









3 kommentaari:

  1. Aitäh toredate ülevaadete eest sõnas ja pildis! Loodan, et alanud maikuised päikesepaistelised ilmad annavad maasikatele rohkelt jõudu kasvamiseks. Kas Kolde lasteaiast osaleb mõni rühm veel Maasikasõprade projektis? Kas olete jõudnud neil külas käis ja uurida, kuidas nende kuumaasikad kasvavad?

    VastaKustuta
  2. Tere! Suur tänu meie tegemistega tutvumast! Jah Kolde lasteaiast osaleb Maasikasõbrad projektis ka Mesimummide rühm. Nende maasikataimed õitsevad rõõmuga juba paar nädalat ja esimesed marjadki on juba olemas!

    VastaKustuta
  3. Aitäh vastuse eest! Tervitustega Ida-Liisa ema Lembi.

    VastaKustuta