reede, 13. mai 2016

13.05.2016 ja hakkabki lõppema Maasikasõbrad projekt!

SELLE NÄDALA NIPP:
JUTUSTA ÜKS LUGU! 
TAIMED ARMASTAVAD AEDNIKKE, 
KES NENDEGA RÄÄGIVAD!

Selle nädalal olime aktiivsed lõpupeo proovide tegemises, kunstitöödes ja meisterdamises, erinevates õuetegevustes. "Kiusamisest vaba lasteaed" metoodika karukoosolekul rääkisime looduse säästmisest, prügi sorteerimisest ja komposteerimisest. Me kaunistasime oma kunstitööde kohvreid, käisime Nuku muuseumis kloun-pulganukke meisterdamas ja voolisime kevadtöödega seotud tegevusi ja esemeid. Lisaks nautisime lasteaias ka teatrietendust "Kübarapidu". Lastevanemad istutasid lasteaia õuealale potidesse lilli (ka meie rühma poolt seemnest kasvatatud peiulilli, hakkame ka lastega ülejäänud peiulilli juba peagi õue potti istutama) ja lasteaia õueala lõhnab lilleliselt!!! :)



















Sellel nädalal me uurisime oma maasikataimi ja otsisime, kas kahele õiele on tulemas lisa. Kahjuks rohkem õisi me ei leidnud ja maasikaid peame ka veel ootama! Plaanime varsti oma taimed õue ümber istutada, ehk meeldib seal neile rohkem. Taimedega rääkisime aga iga päev, uurisime taimi, tolmeldasime, vajadusel kastsime ja unistasime magusates maasikatest. Projekti lõpuks on meie saagiks üks õis tolmeldataval Regina taimel ja üks õis tolmeldamata Regina taimel. Oma maasikataimede eest hoolitsemist jätkame hoolega ka pärast projekti lõppu, sest ükskord peavad need maasikad ju ikka tulema!!! :)

Vastasime ühiselt viimasele nädala küsimusele. Küsimus oli:  Milleks on inimesele kasulik mestmaasikas leiduv foolhape? Vastusevariandid olid: a) soodustab toidu paremat mälumist, b) soodustab sügava une teket, c) tugevdab mälu ja parandab õppimisvõimet ning kasvamist, d) tagab liigeste parema paindlikkuse ja kena kõnnaku. Hääletasime, mida lapsed arvavad. Pooled lapsed arvasid, et foolhape tugevdab mälu ja parandab õppimisvõimet ning kasvamist. Vastust kontrollisime kodulehe artiklist „Kuumaasika raviomadused ja toiteväärtus”. Seekord said tüdrukud arvutis vastuse ära märkida, Ida märkis ära vastuse ja Ada saatis selle ära. Meie vastus oli õige ja lapsed rõõmustasid väga. 

Vesteldes lastega, mis lastele selle projekti 12 nädala jooksul kõige enam meeldis ühest vastust polnudki. Kellele meenus päev, mil taimi esimest korda nähti, kellele meeldis meisterdamine, tolmeldamine, kastmine, lehtede või õite uurimine, väetamine. Jõudsime väga palju toredaid asju teha ja ootame kannatlikult ära ka magusad maasikad. Usume, et kui see ootamine juba nii pikk on, siis peavad need maasikad ikka väga magusad olema!!! :)






Meie jääme suurt maasikasaaki ootama!
Kõigile teistele soovime mõnusat ja magusat suve!!! :)

Kolde lasteaia Liblikate rühma lapsed ja õpetajad





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar