neljapäev, 5. mai 2016

05.05.2016 ja juba ongi kätte jõudnud Maasikasõbrad projekti üheteistkümnes nädal: Juhheii meil juhtus ime!

NÄDALA NIPP:
MEISTERDA! ISE TEHTUD ON HÄSTI TEHTUD!

Meie nädal algas proovi ja rõõmsa emadepäeva kontserdiga. Lapsed kinkisid emadele omatehtud apelsinilõigust prossi ja kaardi. Sellel nädalal kaunistasime papptaldrikutest trumme, mida Liblikate rühm kasutab lõpupeo kontserdil, voolisime oma emasid (lõngast juustega) ja tegime emade rõõmuks neile ilusa kollaaži. Lisaks meisterdame õues liivakastis tunneleid. Üks poiss ütles oma soovi: "Kui mul vaid oleks kaheksameetrine käsi, siis saaksin isegi aia äärest liivakastis tunneleid kaevata!"

Nädala alguses juhtus suur ime. Esmaspäeva pärastlõunal avastasime ühelt Regina taimedest esimese õie. Lapsed hüüdsid rõõmsalt magamistoast: "Õpetaja Ave, tule vaata, siin taimel on midagi valget!" Läksime kõik koos uurima ja leidsimegi esimese pisikese õie. Lapsed olid üliõnnelikud. Veel õnnelikumad olid nad siis, kui teisipäeval 3.mail avastasime ka teiselt Regina taimelt pisikese õienupukese. Nüüd oleme põnevil ja ootame iga päev uusi õisi.

Vastasime taas ühiselt nädala küsimusele. Küsiti, mis kasulikku ainet me maasikatelt saame. Vastusevariandid olid: kulda, hõbedat, joodi või titaani. Pooled lastest arvasid, et saame kulda ja teised joodi. Valisime joodi ja Karl ning Rasmus said arvutis vastuse ära märkida. Vastasime taaskord õigesti. Lisaks uurisime oma maasikataimi lähemalt: vaatasime lehti, varsi ja otsisime õisi. Samuti kastsime oma maasikaid. Nüüd iga päev piilume ja ootame uusi õisi, valmistume lõpupeoks ja naudime väga ilusat ja lausa suvist ilma! Homme ootavad peiulille istikud pikeerimist, seega oleme tegusad õuesõppeklassis.

Maasikaid ootame juba väga-väga, aga oleme hetkel õnnelikud ja tänulikud meie maasikataimede esimeste õite imelise ilmumise eest!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar